5 TEMEL UNSURLARı IçIN YANGıN ÇıKış KAPıSı

5 Temel Unsurları için Yangın Çıkış Kapısı

5 Temel Unsurları için Yangın Çıkış Kapısı

Blog Article

ürkü bar sebebiyle bağırsakerden dışarı çıkmak isteyenler sadece bapnın eni süresince uzanan bu kilidi aşağı haklı iterek bapyı açabilirler. Bu sayede çok basitçe ve hızlı bir şekilde müstacel çıkış binalabilir.

Binalarda bulunan yangın bapları ve asıl kapıların semtı esna yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda bapsı olabileceği gibi, bir odanın içindeki farklı bir oda bapsı da olabilir.

Yangın Çıkış Bapsı Ne Açılır? Yangın Çıkış Kapısı kullanıldığı binada yaşanan yangın yahut ivedili bir durumda insanoğluın belli belirsiz bir itmesi ile içeriden dışarıya namuslu açılmaktadır.

Acil çıkış kapıları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların emniyetli bir şekilde tahliyesini sağlayıcı önemli öneme sahip bir yapı elemanıdır.

Yangın kapısı, bir binada yangın anında kullanılan bir asayiş önlemidir. Umumiyetle yangın merdivenlerinde, ivedili çıkış noktalarında veya yangınla savaş ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden yapılmıştır ve yangın esnasında alevlerin ve esrarın yayılmasını engellemeye yardımcı olur.

Yangına dayanıklı malzemelerden yapılmalıdır. çoğu kez metal yahut bedduaşap malzemeler kullanılır. Bapnın lakırtıınlığı en az 4 cm olmalıdır.

Yangın üzere ivedi durumlarda dâhilen uçuk bir dokunuşla açılabilen Yangın Kapısı Kilidi uygun durumlarda bapnın açılmasını önleyici nitelikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma yük sıfır bu kilitler sadece yangının zararlı etkilerini bâtıneriye hapseder.

Peklik: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve muayyen bir müddet boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına göre belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; defa nüshası 4’ü geçmeyen ve celse lakinçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar haricinde temel olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim örgülar şöyle sıralanmaktadır:

Sadece bapnın açılması görevini namına getirmekle kalmayan ürkü Bar aynı zamanda kapının emniyetli olarak kapanmasını esenlar.

Kırık dökük kuruluşlarda bina dışlarına çelik yahut yanmayan malzemelerden meydana getirilen yangın merdivenleri, yeni örgülarda (ekol, allıkışveriş merkezi veya benzeri binalarda) ise binaya komşu şekilde bayındırlık edilen beton merdivenleri şeklinde bile bulunabilmektedir.

Kapı kanadı içinde yalıtım malzemesi olmayabilir veya daha çarliston gereç kullanılabilir. Tekrar bu tip bapda bir Yangın Merdiveni Kapısı ölçün olmadığı yürekin sac kalınlığı 1.0 mm yahut henüz rebabi kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan yapılan, kısaca belgesiz bir yangın kapkaloriı öteki ifadeyle ucun yangın bapsı 3000 TL den başlayan fiyatlara sağlamak mümkündür. Acil çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu baplar bozuk yangın kapısı olarak da nitelendirilir.

Yangın merdiveni, her çyeksan yapı içinde bulunan insanların ve öbür kıpırdakların yangın yahut rastgele bir ivedili pozisyon esnasında hızlı ve emniyetli bir şekilde tahliyesinin bünyelmasını sağlayıcı kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri yaşamsal öneme malik, strüktürlması mecburi, binaların vazgeçilemez unsurları ortada mekân almaktadır.

Bapnın kendi kendisini kapatmasını sağlamlayabilen yaylı menteşenin kenarı teselsül opsiyonel olarak kızılınan hidrolik kanat ile elan kesif kullanım katkısızlanabilir.

Report this page